joi, 7 iunie 2012

John Grisham


                John Grisham s-a născut în Jonesboro, Arkansas, la 8 februarie 1955, într-o familie modestă. Dupã absolvirea Facultăţii de Drept, a practicat avocatura timp de aproape un deceniu în Southaven. În 1983, a fost ales în Camera Reprezentanţilor din Mississippi, din partea democraţilor, for din care a făcut parte până în 1990. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman şi a avut nevoie de trei ani pentru a scrie ...Şi vreme e ca să ucizi, pe care l-a finalizat în 1987. Grisham a continuat sã scrie cel puţin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind imediat bestselleruri. Publishers Weeky l-a declarat pe Grisham „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor 1990“, cu peste 60 de milioane de exemplare vândute.
În prezent, romanele sale au fost publicate în mai mult de 255 de  milioane de exemplare, traduse în 29 de limbi.





...Si vreme e ca sa ucizi
John Grisham
PRET:27.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Gabriela Nedelea
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731032399
Nr. Pagini: 574
Aparitie: 16.5.2007
Vinovat sau nevinovat? O întrebare la care trebuie sa raspunda juratii la orice proces. Daca însa un tata negru ucide violatorii albi ai fetitei lui în vârsta de 10 ani, daca oroarea se întâmpla într-un stat american din sud si daca, pe deasupra, reînvie pornirile rasiste, iar mass-media rascoleste sentimentele comunitatii, atunci acesta nu este un proces obisnuit. Deci, vinovat sau nevinovat?  

s
 Apelul
John Grisham
PRET:17.00
RAO CLASS
Traducator: Gabriel Stoian
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731038315
Nr. Pagini: 448
Aparitie: 21.11.2008
Într-o sala aglomerata dintr-un tribunal din Mississippi, juriul se întoarce cu un verdict socant împotriva unei companii chimice acuzate ca si-a deversat reziduurile toxice în sursa de apa a unui mic orasel. Presedintele companiei, Carl Trudeau, stie ca singura cale de salvare este un apel la Curtea Suprema din Mississippi, ai carei noua judecatori vor confirma sau infirma acest verdict într-o buna zi. Însa domnul Trudeau este convins ca judecatorii Curtii nu sunt destul de "prietenosi" si se decide sa-si cumpere un loc în cadrul ei. Costul este de câteva milioane de dolari - o picatura de apa în oceanul miliardelor pe care le detine. Printr-o complicata retea de conspiratii si înselatorii, oamenii lui Trudeau recruteaza un tânar si inocent candidat, pe care îl finanteaza, îl manipuleaza, îl promoveaza si îl modeleaza într-un potential judecator al Curtii Supreme. Propriul lor judecator al Curtii Supreme. Apelul este o poveste actuala, socanta si plina de forta despre intrigile politice si juridice, o poveste care îi face pe cititori sa vada cu alti ochi sistemele electoral si juridic si pe oamenii din spatele lor.

 
Asociatul
John Grisham
Pret:51.00
RAO CLASS
Traducator: Gabriel Stoian
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789735400316
Nr. Pagini: 400
Aparitie: 20.8.2009
Viitorul lui Kyle McAvoy pare sa fie unul luminos. Dar Kyle are un secret întunecat - un episod petrecut în timpul colegiului, pe care a încercat din rasputeri sa-l uite. Însa secretul cade în mâinile cui nu trebuie si Kyle este obligat sa accepte o slujba pe care o uraste - chiar daca este o slujba pe care majoritatea studentilor la drept o considera de vis. La trei luni dupa absolvirea facultatii la Yale, Kyle devine asociat la cea mai mare firma de avocatura din lume, unde, în afara de practicarea dreptului, trebuie sa minta, sa fure si sa ia parte la un plan care l-ar putea trimite la închisoare - asta daca nu-si pierde chiar viata. Personajele memorabile, descrierea realista a competitiilor acerbe si de cele mai multe ori lipsite de fair-play din lumea avocatilor, rasturnarile neasteptate de situatie si actiunea plina de neprevazut fac din Asociatul un thriller juridic clasic, marca Grisham.

 Avocatul strazii
John Grisham
PRET:23.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Carmen Ardelean
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731030647
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 26.9.2006
Când un tânar avocat în plina ascensiune hotaraste sa devina aparatorul celor fara adapost, se produce un cutremur de proportii an prospera firma la care lucreaza, iar viata lui se va schimba radical. Cu logica sa implacabila, Grisham, avocatul scriitor, va reusi din nou sa demonteze un întreg sistem pentru a-l recladi altfel, spre deliciul milioanelor sale de cititori împatimiti.
 Camera mortii
John Grisham
PRET:30.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Ileana Taroi
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034331
Nr. Pagini: 640
Aparitie: 20.11.2007
Adam Hall este un tânar avocat plin de talent care munceste ca un apucat, cumulând zeci de ore suplimentare, la firma Kravitz & Bane. Nu, nu este vorba de o alta versiune a celebrului roman Firma! Talentul autorului este însa acelasi într-o noua incursiune în jungla avocateasca. De aceasta data este analizata în detaliu drama luptei pentru salvarea vietii unui condamnat la moarte.
Campionul din Arkansas
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Radu Paraschivescu
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731035635
Nr. Pagini: 448
Aparitie: 25.2.2008
Este o poveste inspirata din propria-i copilarie petrecuta în Arkansas. Povestitorul este un baiat de la tara în vârsta de sapte ani, Luke Chandler, pasionat de baseball care locuieste împreuna cu parintii si bunicii lui într-o casa aflata în mijlocul unei plantatii de bumbac. Romanul reda trecerea eroului de la inocenta la maturitate. "Un altfel de Grisham!" Publisher Weekly

Cazul Pelican
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Maria Duta
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731032412
Nr. Pagini: 416
Aparitie: 8.6.2007
Povestea veridica si palpitanta a unei studente care descopera mobilul si autorul moral al unei crime duble de care sunt legate înalte interese politice si financiare. Cunoasterea adevarului o arunca într-o teribila singuratate, iar viata-i atârna de un fir de par. Îsi gaseste pâna la urma un aliat în persoana unui reporter, dar vor reusi ei oare sa supravietuiasca pentru a strânge dovezile si a le face publice?

 Clientul
John Grisham
PRET:26.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Ileana Taroi
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731032405
Nr. Pagini: 544
Aparitie: 24.9.2007
Mark Sway, eroul acestei carti, un pusti de unsprezece ani, este martorul unei sinucideri si cu acest prilej afla un secret ucigator. Urmarit de mafie, F.B.I. si procuratura isi angajeaza cu un dolar o avocata si incearca sa-si salveze viata. Mark, un pusti obisnuit altminteri, devine astfel un personaj irezistibil, memorabil, care stie sa se foloseasca de ceea ce a vazut la televizor in filmele cu mafia. Cartii nu-i lipseste umorul, o subtila analiza psihologica, tot ceea ce este modern si place cititorului contemporan.

Firma
John Grisham
PRET:27.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Ileana Taroi
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066092654
Nr. Pagini: 544
Aparitie: 16.5.2007
Chiar daca ati vazut filmul, sa stiti ca el nu se poate compara cu cartea! Mitch Mcdeere, "number one" al facultatii de drept a universitatii Harvard este pur si simplu coplesit de salariul, masina, casa si toate celelalte avantaje care i se ofera pentru a deveni angajatul zelos si obedient al unei firme de avocati din Memphis. Incredibila generozitate a firmei ascunde însa afaceri murdare si o lume înspaimîntatoare: cea a mafiei. Mitch trebuie sa învete sa supravietuiasca, întrucât toate miscarile îi sunt atent supravegheate. F.B.I.-ul îi dezvaluie adevarata fata a firmei, dar orice încercare de a obtine dovezi îl poate costa capul. Tensiunea creste cu fiecare pagina, viata lui Mitch si a familiei sale atârna de un fir de par, este urmarit atât de mafie cât si de F.B.I. va supravietui?

 Ford County
John Grisham
PRET:35.00
BIBLIOTECA RAO
Colectie:
Domeniu de editare: povestiri
ISBN: 9786068251042
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 1.10.2010
În prima sa colectie de povestiri, John Grisham ne duce înapoi în Ford County, Mississippi, decorul unde s-a petrecut actiunea primului sau roman, ... "Si vreme e ca sa ucizi". Adunând laolalta un grup de personaje memorabile, Grisham reuseste sa prezinte un tinut viu si plin de culoare, care însa ascunde drame si mistere greu de imaginat. Mack Stafford, un avocat specializat în divorturi, betiv si sarac, primeste o oferta total neasteptata de a rezolva niste cazuri vechi pentru mai multi bani decât a vazut vreodata. Mack devine brusc plictisit de legi, de sotia lui si de viata pe care o duce, asa ca îsi pregateste marea evadare. Tacutul si plicticosul Sidney, angajat la o firma de asigurari, îsi perfectioneaza talentul la blackjack cu speranta de a distruge cel mai mare cazino din Clanton detinut de Bobby Carl Leach care, printre alte crime, se face vinovat de faptul ca i-a furat sotia lui Sidney. Clanton este zguduit de vestea ca fiul homosexual al unei familii de vaza s-a întors în sfârsit acasa ca sa moara... de SIDA. Orasul este cuprins de frica si zvonurile se dezlantuie. Dar în Lowtown, cartierul negrilor din Clanton, tânarul bolnav îsi gaseste un suflet - pereche pentru ultimele zile de viata. Deseori amuzante, de multe ori miscatoare si întotdeauna captivante, povestirile demonstreaza de ce John Grisham este considerat unul dintre cei mai populari naratori ai Americii.

 Fratia
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Radu Paraschivescu
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731036021
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 8.4.2008
Trumble este o inchisoare cu grad minim de securitate, locul unde sint inchisi detinuti inofensivi - spargatori de banci, traficanti de droguri, evazionisti fiscali, brokeri de pe Wall Street. Printre acestia, trei fosti judecatori - fratia - care se intilnesc in fiecare zi in biblioteca inchisorii unde rezolva diferite probleme juridice pentru detinuti si unde petrec ore in sir compunind scrisori. De aici ei orchestreaza o adevarata escrocherie prin corespondenta, care da roade. Banii incep sa curga. Lucrurile scapa insa de sub control cind presupusa victima este un om puternic, cu relatii nebanuite.

 Juriul
John Grisham
PRET:26.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Carmen Ardelean
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034317
Nr. Pagini: 512
Aparitie: 7.1.2008
În Biloxi, Mississippi, un proces cu o miza de sute de milioane de dolari, în care sunt implicate marile companii de tutun demareaza fara nimic spectaculos. Dar misterele nu întârzie sa se acumuleze si-i denatureaza enigmatic cursul. Juriul prezinta un comportament ciudat, iar unul dintre membrii sai este convins ca este urmarit îndeaproape. Curând vor fi toti tinuti în sechestru... este oare juriul manipulat, sau chiar controlat? Daca da, atunci de catre cine? Si, mai ales, pentru ce motiv? Iata un roman pe care nu-l poti lasa din mâna înainte de a fi parcurs ultima lui fila.

 Maestrul
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Ariadna Gradinaru
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034164
Nr. Pagini: 414
Aparitie: 26.10.2007
Biroul avocatilor din oficiu este orice, numai visul oricarui absolvent de Drept nu. Clay Carter sta cam de multisor acolo si, ca toti tinerii sai colegi, viseaza sa-si înceapa cu adevarat cariera într-o firma. Atunci când accepta sa ia apararea unui tânar acuzat de crima, viata lui ia o întorsatura neasteptata, devenind peste noapte maestrul negocierilor.

 Marturisirea
John Grisham
PRET:39.00
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Gabriel Stoian
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066091138
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 4.11.2011
UN OM NEVINOVAT VA FI EXECUTAT. SI NUMAI VINOVATUL ÎL POATE SALVA. În 1998, Travis Boyette a rapit, violat si ucis o tânara foarte populara dintr-un liceu din Slone, dupa care i-a îngropat cadavrul astfel încât sa nu fie gasit niciodata. Spre uimirea si satisfactia lui, politia si procurorii l-au arestat si condamnat însa pe Donte Drumm, un star al fotbalului local, si l-au trimis sa-si astepte executarea sentintei la moarte. Au trecut noua ani. Travis este eliberat pe cautiune pentru o alta infractiune. Donte mai are patru zile si va fi executat. Dar Travis sufera de un cancer cerebral inoperabil si, pentru prima data în viata, se hotaraste sa faca lucrul corect si sa marturiseasca. Dar cum poate un vinovat sa convinga avocati, judecatori si politicieni ca sunt pe punctul de a executa un om nevinovat?

Mediatorul
John Grisham
PRET:35.00
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Stela Cornesanu
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789735767969
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 0.0.0
Joel Backman, odinioara un influent avocat din Washington si un jucator important pe scena politicii americane, a fost condamnat pentru incercarea de a vinde un sistem global de spionaj prin satelit, care poate inclina balanta fortelor mondiale. Gratiat de presedintele SUA la presiunile CIA, Backman incepe sa fie vinat de israelieni, rusi, chinezi si sauditi - toti interesati de secretele pe care le detine. Iar CIA nu vrea sa stie decit un singur lucru: cine il va omori primul pe cel care tinuse cindva in miini soarta omenirii


 Mostenitorii
John Grisham
PRET:22.00
BIBLIOTECA RAO
Traducator: Dan Mihai Pavelescu
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789735764265
Nr. Pagini: 288
Aparitie: 7.8.2002
Judecatorul Atlee, faimos în Mississippi, a fost vreme de 40 de ani unul dintre stâlpii societatii locale. Acum s-a retras în vechea sa casa din Clanton. Hotarât sa rezolve situatia bunurilor sale pamântesti înainte de a muri, batrânul tata le trimite, într-o buna zi, celor doi fii ai sai o

 Nevinovatul
John Grisham
PRET:28.00
CARTE DE BUZUNAR
Colectie:
Domeniu de editare: investigatii
ISBN: 9786066091411
Nr. Pagini: 474
Aparitie: 13.6.2011
John Grisham a scris prima sa carte bazata pe un fapt real - o explorare a sistemului juridic dintr-un mic oras de provincie - care se dovedeste a fi cel mai bun thriller juridic al sau de pâna acum. În 1971, Ron Williamson, primul jucator ales din statul Oklahoma pentru liga americana de baseball, pleaca din oraselul natal Ada, cu o multime de sperante si de vise de glorie. Sase ani mai târziu, Williamson revine, cu visele sfarâmate de un brat rupt si de obiceiuri proaste - bautura, droguri, femei. Viata lui ia o turnura si mai tragica în 1982, când o chelnerita din Ada este rapita si ucisa. Timp de cinci ani politia nu este capabila sa rezolve crima, dar din motive necunoscute, banuielile cad asupra lui Ron Williamson si a prietenului sau, Dennis Fritz. În 1987, cei doi sunt acuzati de crima. Fara sa aiba dovezi concrete, acuzarea si-a construit cazul pe date pseudostiintifice si pe marturia unor puscariasi. Dennis Fritz a fost gasit vinovat si a fost condamnat la închisoare pe viata. Ron Williamson a fost condamnat la moarte. Daca mai credeti ca în America esti nevinovat pâna la dovedirea vinovatiei, aceasta carte va va soca. Daca mai credeti în pedeapsa cu moartea, aceasta carte va va tulbura profund. Iar daca mai credeti ca sistemul de justitie penala este corect, aceasta carte va va revolta. "Nevinovatul lui Grisham este nu numai cel mai plin de forta thriller juridic scris pâna acum, ci si analiza unei tragedii americane - cu atât mai impresionant, cu cât este, din nefericire, adevarat." Entertainment Weekly

 Omul care aduce ploaia
John Grisham
PRET:27.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Gabriela Nedelea
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034324
Nr. Pagini: 648
Aparitie: 7.1.2008
  Cel mai citit autor al acestui deceniu ramâne fidel optiunilor sale si face o noua incursiune în lumea avocatilor. Clasicul (deja) tânar absolvent al Facultatii de Drept, aici pe nume Baylor, primeste o lovitura dura de la viata, caci firma unde ar fi trebuit sa lucreze imediat dupa absolvire este înghitita de o superfirma de avocati care nu mai are nevoie de serviciile sale. Este nevoit astfel sa lucreze la o firma de periferie, implicata în afaceri murdare. Detine însa un atu important: are un contract cu o familie ce da în judecata o mare companie de asigurari care a refuzat sa plateasca o asigurare pentru leucemie. Inconfundabilul Grisham construieste migalos fiecare detaliu, conturând o actiune trepidanta, cu implicatii nebanuite si cu un deznodamânt surprinzator. Aflati-l si dumneavoastra!...

 Testamentul
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Anca Nistor
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034959
Nr. Pagini: 384
Aparitie: 8.4.2008
Roy Phelan, unul dintre cei mai bogati oameni din Statele Unite ale Americii, îsi traieste ultimele clipe înconjurat de mostenitorii care îi asteapta cu nerabdare moartea. Într-o naratiune în care aventurile remarcabile se împletesc cu rasturnarile neasteptate de situatie, destinele lor vor fi însa inexorabil schimbate de un secret bizar pe care îl ascunde testamentul.

 Theodore Boone: Pustiul avocat
John Grisham
PRET:31.00
BIBLIOTECA RAO
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786068255934
Nr. Pagini: 256
Aparitie: 12.5.2011
O CRIMA PERFECTA. UN MARTOR FARA CHIP. UN SINGUR OM STIE ÎNTREG ADEVARUL... SI ARE NUMAI 13 ANI... Oraselul Strattenburg e plin de avocati si, desi are numai 13 ani, Theo Boone se crede unul dintre ei. Viseaza sa devina un mare avocat pledant, viseaza la o viata în sala de tribunal. Dar Theo se trezeste la tribunal mult mai repede decât se astepta, când este târât în mijlocul unui senzational proces de crima. Un ucigas cu sânge rece e gata sa scape nevinovat si numai Theo stie adevarul. Miza e mare, dar Theo nu se va opri pâna când nu se va face dreptate. Debordând de intriga si suspansul care au facut din John Grisham cel mai bine vândut autor la nivel international si maestrul indiscutabil al thrillerului juridic, Theodore Boone îi va tine pe cititori cu sufletul la gura si îi va face sa întoarca pagina dupa pagina.

 Theodore Boone: Rapirea
John Grisham
PRET:31.00
BIBLIOTECA RAO
Colectie:
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9786066091749
Nr. Pagini: 192
Aparitie: 23.11.2011
Când April, cea mai buna prietena a lui, dispare din dormitorul propriu în miez de noapte, nimeni, nici macar Theo Boone - care o cunoaste mai bine ca oricine - nu are vreun raspuns pentru acest mister. Cum politia nu pare în stare sa dea de capat acestul caz, Theo trebuie sa-si foloseasca toate cunostintele juridice si talentele de investigator ca sa afle adevarul si sa o salveze pe April. Debordând de suspansul care a facut din John Grisham numarul 1 pe listele de bestselleruri la nivel mondial si maestrul de necontestat al thrillerului juridic, încercarile si reusitele lui Theodore Bonne îi vor tine pe cititori cu sufletul la gura pâna la ultima pagina.

 Ultimul jurat
John Grisham
PRET:25.00
CARTE DE BUZUNAR
Traducator: Bogdan Nicolae Marchidanu
Colectie: ***
Domeniu de editare: thriller
ISBN: 9789731034966
Nr. Pagini: 448
Aparitie: 25.2.2008
În 1970, The Ford County Times, unul dintre ziarele mai colorate din Mississippi, a dat faliment. Spre surprinderea si consternarea multora, ziarul a fost preluat de Willie Traynor, un tânar în vârsta de douazeci si trei de ani care a abandonat colegiul. Viitorul ziarului parea extrem de cenusiu, pâna în ziua în care o tânara mama a fost violata cu salbaticie si apoi ucisa de un membru al renumitei familii Padgitt. Willie Traynor a relatat crima în toate amanuntele ei si ziarul a început sa prospere. Ucigasul, Danny Padgitt, a fost judecat si condamnat la închisoare pe viata de Tribunalul din Canton, Mississippi, în urma unui proces dramatic. Însa noua ani mai târziu, Danny Padgitt a fost eliberat conditionat. S-a întors în Ford County si, deodata, juratii care l-au condamnat au început sa fie ucisi.


Un altfel de Craciun
John Grisham
PRET:18.00
BIBLIOTECA RAO
Traducator Horia Nicola Ursu
Colectie
Domeniu de editare umor
ISBN 9789735764425
Nr. Pagini 156
Aparitie 25.11.2003
Deoarece s-au saturat de reclamele de Craciun, de febra cumparaturilor, de decoratii si cadouri, de felicitari si zâmbete mai mult sau mai putin sincere, dar mai ales de cheltuieli, morocanosul Luther Krank si simpatica lui sotie, Nora, se hotarasc sa...sara peste Craciun anul acesta si sa-si cheltuiasca economiile pe o croaziera de zece zile în Caraibi. Grisham va reusi sa ne descrie cu mult umor agitatia specifica acestui moment al anului, cât si încercarile mai mult sau mai putin reusite ale nonconformistului cuplu de a scapa de asalturile cunoscutilor si, în special, ale vecinilor care nu pot întelege cum e posibil sa nu vrei sa-ti decorezi acoperisul cu un... om de zapada urias, ca orice american care se respecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu