joi, 13 septembrie 2012

Abel Posse - Demonul


Abel Posse - Demonul

Pret 6,00
 Numar pagini:256
 Numar volume:1
 Format:Buzunar 107 x 178
 Aparitie:Jan 2008
 Taguri:abel possebabelcainii paradisuluidemonul
 Domeniu:Literatura clasica si moderna
Romanul Demonul este primul volum din trilogia cuceririi si descoperirii Americii, din care mai fac parte Cainii Paradisului si El largo atardecer del caminante.
Publicat in 1978, romanul lui Abel Posse aduce o viziune halucinanta asupra cuceririi Americii, in care imaginatia luxurianta, ironia aspra si stralucirea poetica convietuiesc intr-un spatiu dionisiac ce nu cunoaste norme sau limite. Romanul este o expansiune a legendei Lope de Aguirre, una dintre figurile cele mai controversate ale cuceririi Americii si o tema perpetua in literatura si cinema.

Conchistadorul spaniol Lope de Aguirre s-a razvratit in 1560, in cursul unei expeditii prin delta Amazonului, unde cauta El Dorado pentru viceregele din Peru, sub conducerea lui Pedro de Ursua; el s-a pus in fruntea asa-numitilor maranones si a urmarit sa consolideze Imperiul Maranon, sa puna mana pe Peru, intarindu-si oastea cu o mie de negri, sa faca din Spania o vasala si sa stapaneasca lumea.
Aparent, a crezut doar in vointa de a putea, in fiesta razboiului si fervoarea delirului (dispretuind letal pe cine nu i-l impartasea, ori era indiferent). A murit la Barquisimeto, asasinat de proprii sai tovarasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu