sâmbătă, 20 octombrie 2012

Carti noi in stoc



9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

9.00

14.00

20.00



Furtuna
Juan Manuel de Prada
PRET20.00
Nuamr de pagini 288
thriller
Este greu şi imoral să eviţi privirea unui om care sângerează până moare, dar este şi mai greu să o susţii şi să încerci să te cufunzi în vâltoarea de pasiuni nelămurite şi de secrete postume care îi năpădesc retinele.Astfel începe aventura lui Alejandro Ballesteros, profesor de artă, sosit la Veneţia pentru a studia misteriosul tablou al lui Giorgione, "Furtuna". Pe parcursul a patru zile, Ballesteros este martorul unei crime comise de un falsificator de artă, se îndrăgosteşte de o femeie excepţională şi face cunoştinţă cu personaje înspăimântătoare din lumea traficanţilor de tablouri. Printr-o extraordinară vigoare a stilului, Juan Manuel de Prada îmbină intriga poliţistă cu reflecţia asupra artei şi opune raţiunii pasiunea proprie creaţiei artistice, impunându-se drept cel mai talentat dintre tinerii scriitori spanioli.


Cele doua morti ale lui Socrate
Ignacio Garcia Valino
PRET 9.00
Numar de pagini 256
clasici contemporani
Neobula, cea mai dorita hetaira din Mlesiana - o celebra casa de toleranta din Atena - si una dintre cele mai influente femei ale vremii, este violata de bogatul si puternicul Anito. Acest fapt declanseaza un sir de evenimente cumplite, ale caror protagonisti sint Socrate, Platon, Aristofan, Aspasia si multe alte personaje din Atena secolului al v-lea i.hr. Cind Anito este asasinat, Prodicus din Cheos, sofistul pasionat de logica, se va folosi de cunostintele sale pentru a dezlega misterul ce pluteste in jurul acestei crime.

Povestiri inedite
William Faulkner
PRET 14.00
Numar de pagini 576
clasici contemporani
Aceste povestiri inedite reprezintă o necesară şi benefică recuperare a unei părţi din opera marelui scriitor american rămasă până acum necunoscută publicului cititor român. Dacă unele dintre texte au fost publicate, altele n-au depăşit niciodată stadiul de "proză de sertar". Universul faulknerian ni se redeschide şi se întregeşte prin intermediul lor, pasionatul de literatură întâlnind aici personaje puternice şi situaţii care uneori te îndeamnă la meditaţie, iar alteori îşi aduc zâmbetul pe buze. Trecând prin savuroase personaje precum cei doi piloţi de avioane de război, tânărul Sartoris şi cumpătatul scoţian MacWyrglinchbeath (Macbeth sfârşesc a-i spune camarazii săi din pricina lungimii numelui) -, prezentul volum ne înfăţişează un caleidoscop de tipuri omeneşti şi de feluri de a fi pe care numai scriitorii de prim rang ni-l pot aduce dinainte, ca pe o sumă de oglinzi în care să ne contemplăm.




Ora inchiderii
Joseph Heller  PRET:9.00 
Numar de pagini 576
literatura contemporana

De la păţaniile din insula Pianosa, zugrăvite în celebrul Catch-22, peste eroii lui Heller au trecut două războaie (Coreea şi Vietnam ) şi tăvălugul unei societăţi dispuse să-i sacrifice pe naivi. Yossarian şi foştii săi colegi navighează din valurile inadaptării cazone în lacul presupus calm al civilizaţiei. Ora închiderii este, poate, data limită la care nu ştii dacă te aşteaptă o explozie stelara, Judecata de apoi sau încheierea resemnată a unui ciclu de viaţă.
Nr. Pagini: 576

Doar o lacrimaNumar pagini: 185
Dur, eficient, rece, Madralta pare un functionar model, un caine de paza credincios care refuza oase si mangaieri. Dar, sub masca de indiferenta care pare sa-l separe de tot si de toti, fierbe o neliniste profunda.
Imaginea unei plaje tropicale, unde sa ia totul de la capat, si chipul proaspat si curat al Laurei, macinata de insatisfactia ei, il vor impinge sa se imbarce intr-o aventura nebuneasca si riscanta : marea lovitura care iti poate schimba viata.
In Doar o lacrima, Franco Limardi revine – coborand perfect in realitatea italiana – la marea traditie clasica a romanului politist american, de la James M. Cain la Jim Thompson, dand infatisare unui roman de o intensitate si de un impact nicidecum comune.



Incendierea paradisului
Antonio Alamo
PRET 9.00
Numar de pagini 288
literatura contemporana

Ne-ar plăcea să credem că, în ciuda aparenţelor, în acest roman este vorba despre buna dispoziţie. Iubiţii îşi dau seama de asta, dar o fac mult prea târziu. Universul lor a început deja să ardă, orgoliile s-au aprins, iar dragostea incandescentă, se întoarce împotriva ei înseşi, negându-se prin autodistrugere. Două iubiri, două pasiuni care se caută avid, fără însă a se întâlni vreodată şi, totodată, fără a-şi găsi liniştea. Antonio Alamo reuşeşte să menţină un straniu echilibru tematic între limitele fragile ale înţelepciunii, iubirea de sine ca moarte a oricărei iubiri adevărate, consecinţele speculaţiilor prea raţionale şi prea puţin pasionale, puterea perversă a banului. Fără bani, civilizaţia s-ar dezintegra sau abisul înspăimântăăor al pierderii ultimei fărâme de inocenţă, aceea a raţiunii. Un roman în flăcări.

Arde Troia
Sandro Veronesi
PRET 9.00

Numar pagini 256
drama





Între anii '50 şi '60, în inima provinciei italiene se desfăşoară întâmplările povestite în acest nou roman al lui Sandro Veronesi. În scenă sunt puse două lumi diferite, dar paralele. De o parte, Şantierul, un petic de pământ degradat, locuit de cei ''urâţi, murdari şi răi'' care supravieţuiesc la marginea boom-ului economic: aici se va refugia Salvatore, un băieţel fugit din Orfelinatul Îngeraşilor, aici îşi va găsi profesori pe bătrânul Omero şi pe Miccina, şi apoi, un prieten-elev în Pampa, copil singuratic şi sălbatic al aceluiaşi destin pecetluit. De cealaltă parte, copiii abandonaţi de la orfelinat, dominaţi de părintele Spartaco, fost misionar integralist cu o idee fixă: să construiască, între măslini, un legendar monument psihedelic, numai angrenaje şi tuburi de neon, înălţat spre lauda Fecioarei Maria ca să ''reziste progresului care încearcă să o umilească''. La mijloc, clocotirea burgheză a modernităţii, de care toate personajele acestei anti-saga sunt, în mod disperat, străine; şi se va întâmpla chiar în fatidicul an 1970, anul cheie al epopeii dezvoltării, ca ei, toţi, să fie predaţi propriului destin de sacrificaţi. ''Troia'' arde, focul netezeşte drumul noii civilizaţii, se naşte o nouă rasă de rataţi: cea veche este ştearsă pentru totdeauna. O surprinzătoare dovadă de clasicism expresiv al autorului cărţii ''Haos calm''. Un roman plin de cruzime şi forţă, în care acţiunea şi suspansul se atenuează numai pentru câteva clipe de emoţie, pentru ca apoi să-şi reia asaltul şi să ne copleşească fără drept de apel.



Harul
Nikita Lalwani
PRET 14.00
Numar de pagini 320
literatura contemporana
Numerele au constituit o parte importantă în viaţa lui Rumi Vashey de la o vârstă fragedă. Dar abia în timpul unei călătorii în India, pe când avea opt ani, talentul ei pentru matematică a căpătat o semnificaţie aproape supranaturală. La paisprezece ani, Rumi este deja considerată un copil supradotat, un candidat sigur pentru Universitatea Oxford. În opinia tatălui ei, disciplina este totul dacă familia vrea să fie respectată în ţara adoptivă. Cu toate acestea, Rumi devine adolescentă şi se izolează din ce în ce mai mult de familia ei, iar numerele încep să-şi piardă puterea magică: ea îşi abandonează orarul rigid al fiecărei după-amiezi şi înlocuieşte ecuaţiile cu abuzul de dulciuri. Nevoia ei de dragoste şi dorinţa pşrinţilor ei de a reuşi în viaţă vor adânci astfel conflictul dintre generaţii. Într-un ton care este, pe rând, foarte haios şi tăios sau grav, Nikita Lalwani dă viaţă dorinţei de afirmare a unei familii, aceeaşi care o va duce la ruină. O poveste despre mari speranţe şi năzuinţe adânci, dar şi despre singurătatea copilăriei. 



Enigma lui Piero
Silvia Ronchey
PRET18.00
Numar de pagini 540
roman istoric
Flagelarea lui Piero Della Francesca este unul dintre tablourile cele mai surprinzatoare din pictura occidentala. Este si o enigma pe care multi au incercat s-o descifreze fara nici un rezultat. Astazi, dupa ani intregi de cercetari, Silvia Ronchey ne propune o teza revolutionara asupra semnificatiei tabloului, expunand-o intr-un fel de poveste cu detectivi, plina de revelatii si lovituri de teatru. Protagonistii sunt papi, cardinali, agenti secreti, o dinastie imperiala rafinata si epuizata, Sultanul Mehmet al II-lea, o principesa initiata in ritualurile pagane si apoi asasinata, pictori de cel mai inalt nivel, de la Pisanello la Jan van Eyck, spioni rusi si, ca un paianjen in centrul panzei, geniul politic al ultimului mare bizantin, bessarion. Cheia rezida in tragedia care a marcat originile erei moderne: sfarsitul imperiului bizantin odata cu caderea Constantinopolului in mainile turcilor, in 1453, un 11 septembrie cu mult mai devastator, simbol al infruntarii dintre crestinism si islam."Convocand in jurul flagelarii lui Piero della Francesca papi si imparati, prelati si principese din orient si occident, Silvia Ronchey ne constrange sa o privim cu un ochi proaspat. Si ne seduce." - Salvatore Settis

Suflete la pret redus
Eugen Ovidiu Chirovici
PRET 14.00
Numar de pagini 224
roman politic
Un roman dificil de încadrat chiar şi în canoanele postmodernismului, o adevărată feerie a lecturii. Cititorul poate râde în hohote urmărind aventurile bahice ale groparului Iosef Kalman şi poate lăcrima alături de Maria Mireasa, cea care vorbeşte la telefon cu Dumnezeu. Aceste personaje, cărora li se adaugă malagambistul cumpărător de suflete, poetul realist Deceneu Movilă, prim-secretarul Ion-Ivan pentru prieteni - Stacanov, prostituata Varvara Cocoş zisă "Bibica", îşi găsesc cu greu precedente în literatura română. Amintesc parcă de eroii lui Ilf şi Petrov sau de ai lui Steinbeck din Cartierul Tortilla. Eugen Ovidiu Chirovici construieşte cu un umor irezistibil o frescă barocă a comunismului redus la esenţa sa cea mai absurdă: împieliţatul, societatea anonimă ce-şi propune să cumpere suflete la preţ redus.

A doua moarte
Eugen Ovidiu Chirovici
PRET 14.00
Numar de pagini 192
roman istoric
Deşi aduce la viaţă o epocă tulbure în istoria Europei, în care intrigile, tortura şi intimidarea sunt metodele uzuale prin care potentaţii îşi ating scopurile, volumul lui E.O. Chirovici se încheie într-o notă plină de sensibilitate. Nefericirea omului, moartea sufletului său, este pedeapsa pentru că uită un adevăr vechi de când lumea, enunţat şi de cartea de căpătâi a umanităţii: "Iar dacă dragoste nu am, nimic nu sunt". Cartea scoate la lumină un aşa-numit manuscris din Dummstein, menit să evoce credinţele care formau paradigma mentală a spaţiului european medieval, când, în numele Bisericii şi sub influenţa superstiţiilor, se desfăşura o adevărată vânătoare de vrăjitoare. Sunt dezvăluite, de asemenea, ritualurile de iniţiere ale inchizitorului, care, în exercitarea oficiului cu care a fost învestit, nu apare, aşa cum îl înfăţişează imaginarul colectiv, sub masca torţionarului sadic, ci dă la iveală o latură neaşteptată a sufletului său.


Cuceritorii. Calea regala
Andre Malraux
PRET 14.00
Numar de pagini 352
O lume străină, dar în mişcare, un exotism al miniaturii scobite direct în natura luxuriantă, un nesfârşit drum minat de comploturi îndelung pregătite, care sfârşesc prin a zdrobi câteva bărci şi dughene, reprezintă scenografia celor mai triste întrebări despre viaţă şi moarte. China colonială în plin război civil şi medalionul ei cosmopolit, Hong Kong, sau Cambodgea zidurilor vechi acoperite de vegetaţie nouă, în care timpul distruge timpul, sunt întotdeauna un spectacol fascinant pe scena căruia joacă Malraux ferind pericole şi ocolind figuri suspecte. Urcând mereu pe un fluviu, misterele se adună pe măsură ce malurile se apropie. Natura explozivă a sexualităţii şi fascinaţia aventurii sunt transferate de Malraux în materia violentă a unei revoluţii.



Carnete
Marcel Proust
PRET 14.00
Numar de pagini 384
clasici contemporani
Dacă mulţi scriitori s-au folosit de carnete pentru a ţine un jurnal intim, a consemna impresii de călătorie sau diverse notaţii pregătitoare, Proust s-a slujit de ale sale doar pentru a-şi acompania opera, atât pe plan lexical, cât şi pe planul creaţiei. Din acest punct de vedere, şi în ciuda caracterului lapidar al anumitor însemnări, care poate dăuna înţelegerii lor imediate, ele constituie un aport preţios pentru o mai bună înţelegere a complexităţii procesului literar la Marcel Proust.   Florence Callu  Antoine Compagnon  "Să adaug în ultima parte la concepţia mea despre artă. Ceea ce se prezintă astfel în mod obscur în adâncul conştiinţei, înainte de a-l realiza în operă, înainte de a-l face să iasă afară, trebuie să străbată o regiune intermediară între eul nostru obscur şi exteriorul, inteligenţa noastră, dar cum să-l aducem aici, cum să-l prindem? Putem să rămânem ore întregi încercând să repetăm prima impresie, semnul insesizabil ce era asupra ei şi care spunea: aprofundează-mă fără să te apropii, fără să o aduci la tine. Asta-i arta, singura artă. Singurul merit este de a fi exprimat ceea ce a apărut în adâncuri, căci de obicei, cu excepţia unei iluminări de o clipă, sau a unor momente excepţional de limpezi, îmbătătoare, aceste adâncuri sunt obscure. Această adâncime, această inaccesibilitate faţă de noi înşine este singurul semn al valorii - şi poate şi singura bucurie. Nu are importanţă despre ce-i vorba. O clopotniţă, dacă rămâne insesizabilă mai multe zile la rând, are mai multă valoare decât o teorie completă a Lumii. (Carnetu1, 41)." E un Proust al începuturilor, cu stângăciile, tatonările lui, fără certitudinea că va găsi ceea ce caută, dar care continuă să caute, târându-ne şi pe noi cu sine în căutarea lui, scuturându-ne de clişee, plasându-ne, printr-un singur gest, în bucuria impulsului originar.

Orasul
William Faulkner
PRET 14.00
Numar de pagini 448
clasici contemporani
"Acum îmi dau seama pentru prima oară, scria William Faulkner unei prietene, din perspectiva celor 55 de ani de viaţă, ce dar minunat mi-a fost hărăzit: lipsit de educaţie în sens formal, fără a fi nici măcar un om cultivat, darămite un literat, am reuşit totuşi să fac lucrurile pe care le-am făcut. Nu ştiu de unde mi se trage. Nu ştiu de ce Dumnezeu sau zeii, sau cine-o fi fost, au vrut ca eu să fiu alesul." William Faulkner Poate cel mai accesibil şi mai romantic volum din Trilogia familiei Snopes, Oraşul urmăreşte traseul existenţial ascendent al lui Flem Snopes, simbol faulknerian al avidităţii şi spiritului distructiv care a caracterizat sudul Americii în perioada postbelică. Teme precum adulterul, scurgerea ineluctabilă a timpului, goana după avere fac obiectul naraţiunii, încredinţate unor personaje prin prisma cărora istorisirea îşi urmează cursul sinuos, lăsându-l pe cititor să participe la constructia grandioasă a cărţii printr-un sublim efort de imaginaţie.


Abel Posse-Demonul
5.00

Romanul Demonul este primul volum din trilogia cuceririi si descoperirii Americii, din care mai fac parte Cainii Paradisului si El largo atardecer del caminante.
Publicat in 1978, romanul lui Abel Posse aduce o viziune halucinanta asupra cuceririi Americii, in care imaginatia luxurianta, ironia aspra si stralucirea poetica convietuiesc intr-un spatiu dionisiac ce nu cunoaste norme sau limite. Romanul este o expansiune a legendei Lope de Aguirre, una dintre figurile cele mai controversate ale cuceririi Americii si o tema perpetua in literatura si cinema.

Conchistadorul spaniol Lope de Aguirre s-a razvratit in 1560, in cursul unei expeditii prin delta Amazonului, unde cauta El Dorado pentru viceregele din Peru, sub conducerea lui Pedro de Ursua; el s-a pus in fruntea asa-numitilor maranones si a urmarit sa consolideze Imperiul Maranon, sa puna mana pe Peru, intarindu-si oastea cu o mie de negri, sa faca din Spania o vasala si sa stapaneasca lumea.
Aparent, a crezut doar in vointa de a putea, in fiesta razboiului si fervoarea delirului (dispretuind letal pe cine nu i-l impartasea, ori era indiferent). A murit la Barquisimeto, asasinat de proprii sai tovarasi.
Chirsotpher Priest-Lumea inversa
5.00

Lumea inversa spune povestea lui Helward Mann care traieste pe o planeta hiperboloid, intr-un oras care are strania particularitate de a se deplasa incet pe sine ferate.
Pe masura inaintarii, Ghilda Liniilor demonteaza liniile situate in spatele orasului si le muta in fata, in timp ce Ghilda Viitorului planifica traseul pe care trebuie sa-l urmeze orasul in lunga sa calatorie catre punctul Optim. In acest punct, conditiile de viata ale locuitorilor s-ar apropia cel mai mult de cele de pe Pamant. Chiar daca orasul va ajunge vreodata in punctul Optim, tot nu s-ar putea opri, fiindca… Optimul insusi se indeparteaza mereu.


BANG ! Istoria completa a universului
35.00
De ce Bang! De ce s-au reunit trei oameni din medii foarte diferite şi au dezbătut aprins de doi ani textul unei cărţi despre Big Bang! La începutul secolului xx, savanţii au avansat o ipoteză care explica apariţia şi evoluţia Universului - teoria Big Bang! Nume sonore - Brian May, Sir Patrick Moore, Chris Lintott - ne spun istoria Universului într-un limbaj clar şi simplu, în ordinea cronologică a evenimentelor şi fără a folosi calcule matematice. Universul s-a născut printr-o explozie, numită Big Bang, care s-a produs în urmă cu aproximativ 13,7 miliarde de ani, într-o miliardime de secundă, la o temperatură de un miliard de grade Celsius. La început infinit de mic, el s-a extins mai repede decât ne putem imagina. Autorii explică modul cum s-au întâmplat toate acestea, din momentul în care au apărut timpul şi spaţiul la formarea primelor stele, galaxii şi planete şi până la apariţia fiinţelor umane, apoi vorbesc despre destinul Universului în viitorul îndepărtat, mult după ce pământul va fi consumat de Soare. Bang! A fost nominalizată la premiile societăţii regale la secţiunea carte ştiinţifică. Brian May, comandor al Imperiului Britanic, membru asociat al Colegiului Regal de Ştiinţă şi membru al Societăţii Regale de Astronomie, este membrul fondator al trupei Queen, chitarist, compozitor, producător şi interpret. Pasionat de astronomie, Brian May a primit titlul onorific de doctor în ştiinţă de la Universitatea Hertfordshire. Sir Patrick Moore, comandor al Imperiului Britanic, membru al Societăţii Regale de Ştiinţe, membru al Societăţii Regale de Astronomie, a studiat Luna şi a descoperit mai multe forme de relief ale acesteia şi este unul dintre comentatorii de seamă ai astronomiei moderne. Din 1957 realizează emisinea The sky at night (Cerul văzut noaptea) la postul de televiziune BBC. A inspirat mai multe generaţii de astronomi profesionişti şi amatori să se angajeze cu entuziasm şi să participe la dezvoltarea acestui domeniu fascinant. Chris Lintott este licenţiat în astronomie şi membru al Societăţii Regale de Astronomie este şi coprezentator al emisiunii The sky at night (Cerul văzut noaptea) din 2000. În prezent, îşi continuă studiile privind formarea stelelor la Universitatea Oxford.

Gustav Meyrink-Golem
5.00

In labirintul ghetoului evreiesc din Praga, in care locuitorii s-au refugiat in marunte activitati cotidiene, o creatura malefica reapare si bantuie orasul: Golemul, figura de argila rosie, care este insufletita prin artificii magice si care personifica dereglarea omului in societatea moderna. Golemul vine din neant si se intoarce acolo o data la treizeci si trei de ani, prin invocarea formulei magice a cabalei.

Facut din lut, el are o existenta masinala, este un sinistru automat lipsit de constiinta. La fiecare aparitie, ii inspaimanta pe toti, insa apoi nimeni nu-si mai aminteste de iinfatisarea sa. Timpul pare incalcit intr-o bucla interminabila, iar personajele inchise pe scena unui teatru fara iesire. Este un univers claustrofobic, captivant si decadent, plin de fantastic si de misticism.

Golem – un clasic al literaturii fantastice, al carui ecou il regasim in Borges.” Lire

Stephane Audeguy-Fratele lui Rousseau
5.00

Posteritatea l-a uitat, insa Jean-Jacques Rousseau avea un frate mai mare: Francois Rousseau. Doar cele cateva randuri din Confesiuni atesta existenta lui: „De atunci n-am mai avut stiri de la el si asa am ramas fiu unic.”
Stephane Audeguy repara aceasta nedreptate imaginandu-si viata lui. Contrar faimosului scriitor, Francois strabate impetuos secolul al XVIII-lea printre bordeluri si cercuri erudite si intalneste la inchisoare celebritati ca Marchizul de Sade, vecinul lui de celula, sau De Launay, temnicerul sau de la Bastilia.

Jun'invhiro Tanizaki-Club gourmet
5.00
Club Gourmet este un sextet de povestiri scrise de Tanizaki intre 1911 si 1955.

„Toate scrierile lui Tanizaki sunt o combinatie inimitabila de senzualitate si detaliu grotesc.”Lire

„Haina lunga de dedesubt, gulerul ingust, lenjeria, manecile fosnitoare captusite cu matase rosie – trupul meu cunostea acum toate senzatiile pe care le simte pielea oricarei femei. Mi-am acoperit cu pudra alba incheieturile mainilor si ceafa, mi-am pus o peruca in forma de frunza de gingko, mi-am invelit capul cu o gluga si am iesit fara sovaire pe strazile intunecate. [...] Senzatiile si gesturile masculine dispareau incetul cu incetul.” Jun’ichirō Tanizaki , Secretul

“La prima vedere, vesmantul ingeresc care ii acoperea trupul parea a fi tesut dintr-un damasc alb cu broderie fina; de fapt, era facut din aluat subtire prajit la foc iute. Prin urmare, la acest fel de mancare, membrii clubului n-au savurat decat imbracamintea lipita de trupul fetei...” Jun’ichirō Tanizaki, Club Gourmet


Dulciuri cu ciocolata
10.00
Prăjituri, checuri şi fondante, biscuiţi şi caramele, merenguri, creme, şarlote şi paleuri, budinci şi sufleuri ­ peste 60 de reţete pe bază de ciocolată pentru a da un gust deosebit deserturilor dumneavoastră.

Medicina chinezeasca
14.00
Medicina tradiţională chineză (MTC) reprezintă, deopotrivă, un tezaur ştiinţific şi de tehnici terapeutice, dar şi unul din punctele de cristalizare a unei culturi milenare, rezultat a treizeci de secole consacrate prevenirii şi vindecării bolilor. Prezentul dicţionar vă prezintă şi explică, în circa 160 de articole, principalele principii şi concepte ale MTC, oferindu-vă, totodată, şi un ghid practic privind diferitele sindroame şi modalităţi de a le distinge, un cod standard internaţional al meridianelor şi punctelor de acupunctură, un model de chestionare a pacientului, o listă de gesturi şi tehnici utilizate în masajul terapeutic şi în practica automasajului. O carte ce se adresează deopotrivă specialiştilor şi amatorilor. Să reţinem faptul, esenţial pentru mentalitatea orientală, că medicina nu este doar un corpus de tehnici ale vindecării, ci şi un complex de reguli ce vizează o întreagă filozofie a vieţii. 

Preparate cu orez
6.00
Dacă orezul este prezent pe masa dumneavoastră doar ca garnitură şi doar din când în când, atunci cartea de faţă vă va învăţa cum să obţineţi mult mai mult de la acest aliment hrănitor. Reţetele pe care vi le propunem, foarte variate, oferă o perspectivă nouă asupra unor feluri de mâncare clasice, precum şi modalităţi noi, interesante, de folosire a orezului, ce vor face deliciul atât al novicelui, cât şi al expertului în bucătărie. Fie că veţi găti o delicioasă paella ori gustosoo burgeri de orez şi fasole, veţi observa că reţetele sunt scrise astfel încât gătitul să fie plăcut şi simplu. Introducerea vă îndrumă printre multitudinea de varietăţi de orez, iar sfaturile bucătarilor noştri vă încurajează să vă folosiţi imaginaţia, sugerându-vă felurite variaţii la reţetele prezentate.

Maxime Chattam-Sangele timpului
18.00
Toamna anului 2005. Marion trebuie să părăsească Parisul în grabă. Dacă nu e de acord să dispară, urmează să moară. Paranoia e un virus căruia îi e suficient să se transmită în bune condiţii, pentru a se dezvolta apoi pe cont propriu. Din acel moment, Marion a început să vadă umbre în drumul ei, indivizi care îi treceau noaptea prin faţa casei, în automobile cenuşii, iar telefonul avea o rezonanţă ciudată, ca şi cum ar fi fost ascultat. Martie 1928. În Cairo, copii nevinovaţi au început să dispară în plină noapte, iar trupurile le erau aruncate în necropolele din împrejurimi. Un zvon a cuprins oraşul, monstrul din O mie şi una de nopţi s-a întors...




John Twelve Hawks-Calatorul
18.00
O lume care există în umbra universului nostru, un conflict aşa cum nu vom vedea vreodată, o femeie care stă între cei hotărâţi să controleze istoria şi cei care îşi riscă viaţa pentru libertate. Gabriel şi Michael Corrigan sunt probabil ultimii supravieţuitori ai unei societăţi secrete, odinioară puternice, ai cărei membri erau numiţi Călători şi care au influenţat cursul istoriei. Însă viaţa le e în pericol: sunt vânaţi de Tabula, o organizaţie de mercenari care urmăreşte eradicarea Călătorilor şi obţinerea controlului total asupra lumii. Iar singura care se află între cele două tabere este Maya - membră a unei mici grupări de războinici cunoscuţi drept Arlechini, a căror misiune este să-i protejeze pe Călători cu orice preţ. Într-o serie de urmăriri nebuneşti, de lupte cu săbii şi de ciocniri pline de suspans, cele trei grupuri sunt implicate într-o înfruntare pe viaţă şi pe moarte, al cărei deznodământ este deocamdată departe. Proiectat ca o trilogie denumită Al patrulea tărâm, Călătorul a făcut o impresie puternică asupra tuturor criticilor. Twelve Hawks abordează în acest roman idei precum liberul arbitru şi determinismul, conflictul dintre bine şi rău, controlul social şi dimensiunile alternative, impresionând totodată prin vastele cunoştinţe legate de Noul Testament şi de teoria şirurilor. Deşi criticii au comparat romanul cu filme precum Kill Bill, Războiul Stelelor şi Matrix - cu ecouri din autori de calibrul lui Dan Brown, Stephen King, George Orwell şi Michael Crichton -, ei au căzut de acord asupra originalităţii lui absolute. Datorită complexităţii subiectului, Hawks ar fi putut da greş cu uşurinţă. Însă de la intriga sofisticată la personajele extrem de bine conturate, întregul ansamblu este fără cusur.

Craig Russell-Fratele Grimm
18.00
Hansel si Gretel, Frumoasa-din-pădurea-adormită, Scufiţa-Rosie...Poveştile fraţilor Grimm sunt reconstituite, repovestite cu cadavre umane. Un psihopat care işi spune fratele Grimm terorizează Hamburgul,ucigând oameni nevinovaţi, numai pentru a "reînvia" personajele celebrilor lingvişti germani. Jan Fabel şi echipa sa pornesc în căutarea unui ucigaş care exploatează cele mai adânci şi mai întunecate temeri ascunse în poveşti străvechi. Un prădător ucide şi apoi dispare în întuneric . "Un monstru de care fiecare copil s-a temut în copilărie...dacă v-aţi închipuit că thrillerul poliţist este un gen care nu mai are nimic nou de oferit,citiţi-l pe Craig Russell." Mo Hayder

Alex Mihai Stoenescu-Romania postcomunista
18.00
Poate că timpul prea scurt trecut de la consumarea evenimentelor din decembrie 1989 nu permite percepţia sintetică şi nici înţelegerea deplină de către cetaţeanul obişnuit a felului în care a marcat această ultimă revoluţie europeană destinul naţiunii, însă consecinţele sale sunt percepute şi înţelese activ de istoricul care se apleacă asupra lui cu instrumentele analizei istoriografice. Dincolo de opera de cercetare a istoricului, economistul, sociologul, juristul sau omul politic au şi ei posibilitatea de a constata efectele pe care le-a dezvoltat modul în care s-a produs eliberarea naţiunii române de sub regimul comunist asupra reconstituirii autorităţii statului, a atributelor sale definitorii, precum şi asupra felului în care a fost configurată entitatea statală română actuală.

Maria Georgescu /Mihai Retegan-SSI-SOE Jurnal politic
18.00
Atunci când a primit cele dintâi documente most secret de la Londra, la mai mult de doi ani de zile de la emiterea lor, şi-a dat seama că el şi serviciul său se vor confrunta cu o operaţiune combinată de propagandă şi înşelare, montată de două dintre cele mai puternice servicii secrete, cel al Marii Britanii şi cel al Rusiei sovietice, care realizaseră un acord de cooperare. Dar era târziu când a aflat. Dacă ar fi ştiut din 1941, de când cele două organizaţii au început să coopereze, atunci ar fi acţionat altfel şi situaţia ar fi fost poate alta.

Claudio Magris-Calatorie nesfarsita
12.00
Călătorie nesfârşită este o antologie de scurte note de călătorie, amintiri şi însemnări scrise între 1981 şi 2004 şi publicate de-a lungul timpului în Corriere della sera. Cititorii vor rămâne după această lectură cu senzaţia acută că lumea văzută prin ochii şi prin ocheanul lui Magris este descrisă în acelaşi timp fidel, cu umilinţă, dar că se transformă insesizabil într-o operă de artă, căpătând sclipiri nebănuite. Acoperind o perioadă de timp atât de întinsă, cartea devine o frescă matură a realităţilor trăite şi, de asemenea, o reflecţie profundă asupra evenimentelor pe care le-a surprins în ţările respective: căderea Zidului Berlinului, tradiţiile şi graiurile din satele de la graniţa Italiei cu fosta Iugoslavie, contrastele Spaniei, condiţia scriitorului în China sau diversitatea Australiei. Într-o singură carte, se reflectă în oglindă, se compară, nostalgic sau nu, lumea de dinainte şi de după 1989, Europa şi Asia, scriitorul şi lumea.  Călătoria este o şcoală a umilinţei... CLAUDIO MAGRIS

Jason Goodwin-Coloana serpuita
18.00
Amalgamul de nationalitati, religii si culturi din Istambulul începutului de secol al XIX-lea prinde viata în acest roman, continuare a romanului Copacul ienicerilor, câstigator al Premiului Edgar. Când arheologul francez Maximilien Lefevre începe sa puna întrebari punctuale si foarte pertinente despre artefacte grecesti demult pierdute si apoi este gasit mort lânga ambasada franceza, Yashim, eunucul turc care este eroul seriei, se trezeste suspectat de crima. Eforturile sale de a-si dovedi nevinovatia îl poarta din piete în palate si tunele subterane pe masura ce scoate la lumina o societate secreta, dezgroapa relicve sacre si îl vâneaza pe adevaratul asasin. Personajele secundare, în special Stanislaw Palewski, plictisitul ambasador polonez, sunt deosebite si memorabile, iar misterul lor reprezinta o provocare amuzanta pentru cititor, pe cât de fermecator si de hotarât este Yashim. 

Gh. Buzatu-Romania sub imperiul haosului
18.00

Coctailuri
10.00

Anthony Capella-Ofiterul starii civile
12.00

Henning Mankell-Omul din Beijing
14.00

Mark Oxbrow / Ian Robertson-Rosslyn si graalul
14.00

Fenomenele naturii
Apa-batalia pentru viata
Mari si oceane
Specii pe cale de disparitie
20.00


Juan Carlos Onetti-Santierul fantoma
5.00

http://suspans.ro/literatura/recenzii/latura-ironica-a-mafiei
Tonino Benacquista-Malavita
5.00
http://suspans.ro/literatura/recenzii/latura-ironica-a-mafiei

Olimpian Ungherea-Sayonara
14.00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu