sâmbătă, 13 octombrie 2012

carti de anticariat 3,00 lei bucata

Carti de anticariat pret 3.00/volum 


1.Xavier de Montepin -Dramele adulterului(475pag.)
Prodigiosul scriitor al vremurilor sale, Xavier de Montepin place mult cititorilor sai prin numeroasele romane de dragoste, romane care se citesc cu multa placere, in care apar personaje bine conturate ale epocii din care scriitorul a facut parte.
      In "Dramele adulterului", autorul povesteste, cu multa, maiestrie, viata unui tanar conte si marile sale iubiri. Cartea reuseste sa captiveze, chiar din primele pagini, prin naturaletea si descrierea peisajelor, prin farmecul dialogurilor, prin dramele prin care trec eroii pentru acest sentiment maret, care este DRAGOSTEA.

2.Arthur Hailey Rotile (495pag)
Dupa succesul enorm al romanului " Aeroportul" , Arthur Hailey reuseste , printr-o alta aparitie editoriala de senzatie "Rotile", un veritabil roman-soc, sa fascineze si sa uluiasca prin diversitatea conflictelor, personajelor, dramelor amoroase- surprinse in vartejul ametitor al marii finante americane, al coruptiei, traficului de droguri, toate redate intr-un pasionant ritm cinematografic, alcatuind o imagine unica a Detroid-ului, citadela industriei americane de automobile.

3.William Falkner-Lumina de august(395)

Romanul de fata este poate unul mai putin cunoscut al scriitorului american; dar alaturi de alte trei (printre care si faimosul Zgomotul si furia) formeaza o serie ce are ca tema principala lumea Sudului american, a carui istorie si valori sunt concentrate in comitatul fictiv Yoknopatawpha din Mississippi.
Actiunea are loc undeva in jurul anului 1920, cand, desi Razboiul Civil se terminase demult, problema albilor si negrilor era inca de actualitate. In acest context, scenele de o violenta iesita din comun au un rol important in desfasurarea actiunii.
Perspectiva din care este scris romanul este aceea a autorului omniscient, care stie mai multe despre personaje, chiar decat ele insele, dand ocazia si cititorului de a anticipa, in unele momente, cursul evenimentelor. Aceste evenimente sunt o parte din viata catorva personaje care se intersecteaza si se influenteaza reciproc. Fiecare dintre personaje are o istorie a sa, este legat de trecut intr-un anumit fel si este in cautarea propriei identitati.
Dintre toate personajele insa, cel mai chinuit de aceasta cautare este protagonistul, Joe Christmas, care trece ca ,,alb" din cauza culorii pielii, dar al carui suflet este de fapt ,,negru", dupa origine. Din aceasta cauza nu se poate integra in nici una din cele doua lumi, iar trecutul violent, la care se face referire prin flashback-uri, il impinge sa savarseasca la randul lui acte de violenta si cruzime, care duc in final la crime ce il urmaresc pana la sfarsitul romanului.Christmas nu este insa singurul personaj; este cel care sufera cel mai mult de singuratatea cutremuratoare ce urmeaza atunci cand esti respins de toti cei din jurul tau. Dar in comunitatea din micul oras Jefferson, cei cu care se intersecteaza duc la randul lor o lupta interioara care le anticipeaza sfarsitul. S-ar putea spune ca fiecare dintre personaje cauta intelegere, dar cum in lumea imaginara din Yoknopatawpha nu o pot gasi, le mai ramane poate speranta ca cititorul din secolul XXI le-o va oferi.
Cu toate acestea, romanul se termina intr-o nota relativ optimista. Unul din personaje se salveaza, aducand pe lume un copil. Copil care poate va continua cautarea mamei sale, si, ducand-o la bun sfarsit, va inchide cercul damnatilor din acest roman.

4.N. Caradino-Darclee(240pag)
Hariclea Darclée (născută Hariclea Hartulari, 10 iunie 1860, Brăila; d. 12 ianuarie 1939, Bucureşti) a fost o soprană lirică română. Hariclea Darclée este una din personalităţile cele mai importante ale Brăilei care a dus numele României şi al oraşului peste hotare. S-a născut la Brăila, pe 10 iunie 1860, într-o familie cu rădăcini elene. Mama Haricleei Darclée, Maria Haricli, născută Aslan, nepoată directă a domniţei Mavrocordat, păstra în totalitate amprenta originilor ei nobile, iar tatăl, Ion Haricli, era mare proprietar in Teleorman. Aşa cum scria N. Carandino în cartea “Darclée. Viaţa de glorie şi de pasiune a unei mari artiste”, la naşterea ei Ileana Ţiganca a prezis că “duduia va călători mult şi va fi mereu în sărbătoare”. În copilărie, Hariclea a fost la un pas de a muri de febră tifoidă. Cumplita boală o lăsase pe fată fară podoaba capilară însă dupa ce a fost tunsă chilug, părul i-a crescut mai frumos ca niciodată. În februarie 1881, Hariclea s-a căsătorit cu tânărul locotenent de artilerie Iorgu Hartulari, în ciuda dorinţei mamei sale care voia să o mărite cu un prinţ bogat şi bătrân. În 1886 pleacă la Paris, unde se luptă din greu cu neajunsurile, deşi primea de-acasă câte 500 de franci pe lună, pentru chirie. Nici măcar naşterea fiului ei, Ion, nu o abate din drum, aşa că începe să ia lecţii de canto. “Am făcut progrese şi sper să ajung departe. Mi se prezice un viitor strălucit. Dar trăim din speranţe, o mâncare afurisită care distruge stomacul “, scria Darclée familiei. 



5.Elisabeth Adler-Imagini trecatoare(600pag)

6.N. Porsenna-Spre fericire(475pag)
"Romanul de fata prezinta unele amintiri, care mi-au cazut in intamplator. Pe autoul lor l-am cunoscut in anii copilariei. Era prietenul si avocatul tatalui meu.Tatal meu, care-i cunostea viata intima, il numea "un monument de imoralitate" si adesea l-am surprins mustrandu-l ata de sever, incat ma asteptam sa izbucneasca intre dansii o cearta, daca un zambet feroce pe chipul lui Paul Scudrea- caci asa-l chema- nu mi-ar fi demonstrat ca dojana prieteneasca intalnea intr-insul conceptii de nezdruncinat..."-Autorul


7.Jose Carretero-Femeia scump platita(190pag)
"- Carola!..Carola!!! Ce e?
Atunci, ochii ei dumnezeiesti stralucira in mijlocul cearcanelor reci si vinete...
-Fernando!...Fernando!... - rosti dulce, cuprinsa de un val de fericire.
-Dar ce e, Carola? - o intreba el cu un accent de nemarginita compasiune.
-Mor!...Mor!...
Fatalitatea s-a jucat cu noi: nimeni Carola, nu e raspunzator de pasiunile pe care le inspira si nici de acelea pe care nu le inspira si cu atat mai putin de durata acestor pasiuni...Cine stie!..."




8.Daphne Du Maurier-Rebecca(310)
" Senzationala carte scrisa de Daphne du Maurier reprezinta povestea trista a unei femei care isi imparte existenta intre o mare iubire si lupta pentru gasirea propriei identitati. Un roman de mare profunzime psihologica in care dragostea interfereaza cu minciuna, frustrarea si crima.
Doua femei: Rebecca, fosta sotie, rebela si misterioasa, disparuta in adancurile marii, si doamna de Winter, sotia actuala, supusa si naiva, un caracter total opus primeia. Un barbat, Maxim de Winter, pe care trecutul nu-l lasa sa isi refaca viata. Si un misterios castel, Manderlay, care urmeaza destinul personajelor. 
Suspansul este construit cu o neasemuita maiestrie, cu rasturnari de situatie absolut surprinzatoare. De altfel, lucrarea figureaza in "Top 10 romane de suspans din toate timpurile", publicat in SUA.
O lectura captivanta despre dragoste si moarte, scrisa in maniera operelor literare de neuitat."



9.A.J. Cronin-Trei dragoste(2volume)(310+330pag)
"Intinde mana ca s-o opreasca si-i petrecu bratul imprejurul umerilor, strangand-o mai aproape de el. Fata de perna brodata cu atata grija ii cazu pe poala, fara s-o bage in seama, si se stranse alaturi de sotul ei , supusa si multumita. Da, era multumita si nici sfioasa incredere ce o avea in viitor. Afara de asta il iubea atat de mult pe Frank al ei ! Ramasera cateva clipe nemiscati unul langa altul si in timpul acesta lucirea palida a inserarii se topi din camera."

10.Susan Howatch-Tarmul intunecat(250pag)
Oare sa fi fost un accident? Ce s-a intamplat cu Sophia, prima sotie a milionarului Jon Towers, in acel sfarsit de saptamana? Dupa zece ani, Sarah Hamilton, aflata in acelasi loc, in luna de miere cu Jon Towers, constata ca visele ei despre un viitor fericit se transforma intr-o reluare de cosmar a evenimentelor care dusesera la moartea Sophiei.



                                            11.Louis Bozon-Femeia vietii mele Marlene(240)

12.A.J. Cronin-Castelul palarierului(600pag)
astelul Pălărierului, romanul lui A.J. Cronin, este genul de carte pe care tu, cititorule, nu o vei putea lăsa din mână. Stilul său este curat, dialogul din abundență, descrierile sunt numeroase, realiste, pline de detalii care îți conturează clar personajele și cadrul acțiunii. Așa că, din momentul în care est deschis volumul gros, tu, cititorule, vei da pagină după pagină, o vei lua cu tine în metrou, pe stradă, în pat, la cafea.
Deși este o carte ușor de citit, personajele sunt construite cu atâta dibăcie încât ai impresia că le știi deja de o viață, că traiești cu ele în casă. Iar casa lor nu este ceea ce se numește „cămin”, ci reprezintă un pseudo-castel neobișnuit, prost construit și rece. Este casa lui James Brodie, pălărier de profesie, și a familiei sale supuse și hărțuite de acest uriaș prost, brutal, nerespectuos, dar mai ales vanitos.
Povestea e simplă, e a lui Brodie și a membrilor familiei lui: bătrâna sa mamă, lacomă și urâcioasă, soția, fiul Matt și cele două fiice (Mary și Nessie). Este înfățișată decăderea pălărierului, această brută care distruge în acelați timp pe toți membrii familiei. Răutatea și nedreptatea lui Brodie intrigă pe orice cititor, îl enervează și îl întărărîtă să citească cât mai mult în cât mai puțin timp, poate-poate acest personaj este pedepsit pentru toate actele sale nesuferite. Și pedepsele vin una câte una – pierderea lui Mary, falimentul micii afaceri ale protagonistuluii – dar ele se revarsă ca din plin și asupra celor din familie., ca o ploaie de pumni.
Opera lui Cronin are un puternic caracter moralist și e plină de scene care îți pun nervii la încercare. Dar la sfârșitul cărții, după 600 de pagini, vei avea inima strânsă că, iată, e gata. Și parcă îți pare rău.


13.Catherine Hermany Vieille-Romy(185pag)
Romy a cunoscut un succes imens in Franta inca de la aparitie, fiind publicata successiv de cateva dintre marile edituri pariziene. Fara indoiala, traducerea cartii in peste 10 tari a facut din Romy un best-seller international.

14.Abatele Prevost-Manon Lescaut(160pag)
Despre “Manon Lescaut” am auzit vorbindu-se incat din timpul liceului in orele de romana, am gasit referiri la ea in alte romane, insa pana acum nu reusisem sa fac eu insami rost de carte.
Povestea de dragoste dintre Manon Lescaut si cavalerul des Grieux a reprezentat de fapt ultimul si cel de al saptelea volum al romanului “ Memoriile si aventurile unui om de familie care s-a retras din lume”, inainte de a deveni o carte de sine statatoare.
Des Grieux, un tanar de familie buna ce abia isi incheiase studiile in filozofie si urma sa faca parte din Ordinul Maltei (un ordin religios al cavalerilor ioaniti care a luat nastere in Malta) o cunoaste pe cuceritoarea Manon Lescaut, ce urma sa fie trimisa la manastire din dorinta parintilor ce voiau sa “puna frau poftei de placeri care de pe atunci incepuse s-o cuprinda”.
Orbit de dragoste inca din prima clipa, des Grieux uita de familie si de planurile sale si o rapeste pe frumoasa Manon, fugind impreuna la Paris. Fericirea lor este insa de scurta durata, caci iubita sa il va da pe mainile familiei pe tanarul cavaler, pentru a-si continua viata impreuna cu un om instarit ce ii asigura viata pe care si-o dorea.
Zdrobit de durere, tanarul accepta cu greu despartirea de Manon si faptul ca ea l-a tradat. Dupa luni in care fusese tinut prizonier de propriul sau tata, el se intoarce in Paris impreuna cu bunul sau prieten Tiberge, care ii va fi alaturi pe durata intregului roman, incercand mereu sa il aduca pe calea cea dreapta, asa numita cale a virtutii. Ajuns iarasi in Paris, el renunta la uniforma rosie in favoarea hainelor bisericesti, devenind abatele des Grieux.
Pasiunea sa pentru Manon renaste din clipa in care aceasta il cauta, des Grieux uitand orice suferinta in momentul in care o are iarasi in fata ochilor pe tanara si atragatoarea Manon. Abia din acest punct incepe adevarata drama a celor doi. Pentru a putea sustine stilul de viata al iubitei sale, des Grieux recurge la inselatorii, furt si crima.
Manon nu trebuie insa privita ca o anti-eroina. Iubirea ei pentru des Grieux este sincera si adevarata, problemele celor doi fiind derivate insa din firea ciudata a fetei, care odata ce isi vede amenintat modul de viata, cauta sustinere in bratele altcuiva, fara a-si darui insa inima celui nou aparut. De altfel tanarul cavaler recunoaste el insusi ca pe ea nu o interesau cu adevarat banii, atata timp cat si-ar fi putut procura placerile zilnice si altfel decat prin intermediul acestora.
Necredincioasa Manon va fi astfel cauza a nenumarate momente de disperare prin care tanarul indragostit va trece, iertandu-i insa de fiecare data totul, punand comportamentul ei pe seama firii capricioase si usuratice.
Pe langa povestea de dragoste, romanul face aluzie si la moravurile vremurilor respective, atingand subiecte delicate precum situatiile unor oameni importanti ce isi obtineau in intregime veniturile prin siretlicuri la jocuri de carti sau nenumaratii domni respectabili ce traiau cu amante in vazul lumii, fara a fi condamnati atat de aprig precum fusese condamnata relatia dintre cei doi tineri.
O perioada s-a crezut ca povestea lui Manon si a cavalerului des Grieux a fost inspirata din viata autorului, care a avut vreme de mai multi ani o relatie cu o femeie ce i-a pricinuit multe incurcaturi, insa in timp s-a dovedit ca de fapt situatia a stat exact invers si anume ca viata reala s-a asemanat intr-o oarecare masura cu faptele relatate in roman.
Subiectul cartii abatelui Prevost a fost reluat mai tarziu si de fiul lui Alexandre Dumas in romanul sau “Dama cu camelii”. Daca la inceput opera abatelui Prevost a fost interzisa, mai tarziu mari autori ai vremii au considerat ca perechea des Grieux-Manon Lescaut poate fi asezata alaturi de alte cupluri celebre ce au infruntat destinul potrivnic iubirii lor: Tristan si Isolda sau Romeo si Julieta .(sursa- http://www.blog42.ro/2009/09/manon-lescaut-abatele-prevost/)


15.Camilo Castelo Branco-Un om de onoare(220pag)
“Profunzimea psihologica a intrigii camiliene ar putea fi considerata de factura preromantica. Dragostea contrariata de conventiile sociale, fie ca indragostitii faceau parte din categorii diferite, fie ca batranii bogati isi cumparau nevestele, fie ca familiile se urau, constituie matricea actiunii care in mod obisnuit se termina cu o drama adesea sangeroasa. Implicit se afirma dreptul la dragoste. Ea se legitimeaza si se justifica prin ea insasi, prin spontaneitatea sa. Cel ce vrea sa se puna in calea indragostitilor este ridicol sau odios; parintii criminali, batranii pretendenti ramoliti, verii cu sentimente josnice”.

16.Camilo Castelo Branco-Unde este fericirea?(270pag)
In 1848, Camilo Castelo Branco, cel pe care nu numai contemporanii, ci şi posteritatea aveau să-l considere romancierul cel mai tipic portughez şi care, în treizeci şi cinci de ani de producţie literară neîntreruptă, a scris cîteva dintre romanele care au marcat proza narativă portugheză, făcuse o surprinzătoare afirmaţie : „Să mărturisim toţi, cu glas tare, un adevăr dureros. Noi, portughezii, nu ne acomodăm cu romanul' .Ţinînd seama de anui emiterii acestei aserţiuni, ea este mai puţin surprinzătoare : pîna atunci nu apăruseră multe romane remarcabile în literatura portugheză, spiritul creator lusitan manifestîndu-şi mai degrabă vocaţia lirico-epică în versuri. Camilo însuşi nu se dedicase încă genului romanesc, primul său roman, Anatema, urmînd să apară abia în 1851.

17.Max du Veuzit-Sotul meu(220pag)
Există cărţi în privinţa cărora e mai bine să fii avertizat altfel rişti să ratezi o poveste extraordinară. Acesta este şi cazul cărţii lui Max du Veuzit – Soţul meu.  Am găsit-o din întâmplare în biblioteca părinţilor mei. Dedicaţia de pe prima pagină venea din partea tatălui meu pentru “scumpa lui soţioară” şi marca prima lor aniversare. Era o carte de suflet. Coperţile erau uzate, semn ca a fost ţinută în mâini şi mângâiată de atâtea ori încât aveam impresia că am dat peste un iubit secret. Mi-au plăcut paginile puţin îngălbenite, cu colţurile tocite, mirosul de carte.
În paginile acestei cărti am descoperit povestea uimitoare a Simonei Montagnac, o franţuzoaică orfană, proaspăt ieşită de la internat care află că este căsătorită cu sir Walter Anderson, o figură publică în Anglia. Hotărâtă să îndrepte lucrurile îl caută pe acest presupus soţ cu gândul de a anula acea căsătorie.
La început sir Anderson a privit-o sceptic, nedând crezare actelor fetei, susţinând că soţia lui este o femeie frumoasă şi blondă neexistând nici o asemănare intre cele două. Într-un final se ajunge la concluzia că această căsătorie s-a încheiat printr-o sustituire de persoană, fără acordul adevăratei Simona Montagnac şi începe un adevărat război al voinţelor deoarece sir Anderson nu doreşte încheierea acelei căsătorii.


18.W. Somerset Maugham-Julia(235pag)
W. Somerset Maugham (1874-1965), Maupassant al Angliei – cum a fost denumit cu o oarecare dreptate, urmas a lui Joseph Conrad, prin nuvelele, schitele si romanele pe fundal exotic, este deopotriva continuator al comediei clasice englezesti si al melodramei bine construite. Julia(Theatre, in original) este romanul vietii teatrale din Anglia interbelica, oglindita cu multe din fatetele sale in povestea unei familii de actori de frunte ai scenei britanice. Dragostea la prima vedere, iubire pasionata sau mai temperata, afectiune calda, idila pasagera, tandretea conjugala sai materna, adoratia indelugata si fara speranta sunt elementele componente ale povestii actorilor Julia Lambert si Michael Gooselyn pentru care viata, dragostea si arta sunt de nedespartit.”

19.Ursula Parott-Lisbeth(215pag)


20.Andre Maurois-Climate(190pag)

21.LAjos Zilahy-Primavara fatala(160pag)

22.Aron Vlad-Iluzia unei mari iubiri(150pag)

23.Alphonse Daudet-Sapho(175pag)

24.Georges Rodenbach-Clopotarul(200pag)

25.Guy de Maupassant-Inima noastra(175pag)

26.Chiril Tricolici-Placerile jocului(335pag)

27.F. Scott Fitzgerald-Blandetea noptii(335pag)

28.Domnica Garneata-Zorii mireselor(170pag)

29.Andre Theuriet-Curtezana(190pag)

30.John Knittel-Via Mala(485pag)

31.Luis Bromfield-Blestemul dragostei(345pag)

32.Daphne du Maurier-Generalul regelui(330pag)

33.Daphne du MAurier-Verisoara mea Rachel(300pag)

34.A.J. Cronin-Drumul lui Shannon(240pag)

35.A.J. Cronin Gran Canaria(280pag)

36.A.J. Cronin-Doamna cu garoafe(170pag)

37.Shirley Conran-Mostenire de familie(2volume)(330+330pag)

38.Sandra Field-Timp pentru dragoste(265pag)

39.Mihail Drumes-Scrisoare de dragoste(275pag)

40.Fayrene Preston-Miracole argintii(235pag)

41.James holton-Umbre(330pag)

Adăugaţi o legendă
42.Florence L. Barclay-Mataniile(265pag)
Scris în 1910, romanul Mataniile (titlu original: Rosary) încă se dovedeşte a fi o poveste de mare succes chiar si în anul 2003. Prin standardele de azi, el poate fi descrisă ca fiind ciudat, dar încă foarte plăcută. De scriere este liric, descriptiv, şi fermecător; povestea iubirii este vîrstă.

Povestea se învârte în jurul lui Jane Campion şi Garth Dalmain. Jane este talentata, inteligenta, blânda şi independenta. Cu toate acestea ea este o eroină unica, deoarece, spre deosebire de protagonişti de sex feminin, din mai multe poveşti de dragoste, Jane este descrisă ca fiind casnica. Ea este, de asemenea, mai în vârstă decât Garth, un barbat vibrant, energic, talentat, si extraordinar de frumos.

Titlul se referă la un cântec popular scris în 1898 de compozitori Ethelbert Nevin şi Robert Cameron Rogers. Garth îşi dă seama că el este îndrăgostit de Jane după asculta cântecul, la un spectacol public. Când el declară dragostea sa de Jane şi doreşte să se căsătorească cu ea, ea il refuza, deşi îl iubeşte; Jane nu crede ca Garth va fi fericit traind cu o femeie simpla, pentru tot restul vieţii sale.
Nu vom dezvalui mai mult, va vom permite sa savurati acest roman.
****
Titlul romanului Mataniile este dat de cel al unei romante (Rosary) care leaga doua suflete pereche într-o poveste de dragoste la începutul secolului trecut.

Iubirea profunda si devotamentul neconditionat înving obstacolele, aparent de netrecut, spre bucuria eroilor si încantarea cititorului desprins pentru o clipa din cotidian.

"Scopul pe care l-am urmarit întotdeauna a fost sa nu scriu un singur rând care ar putea îndemna pe cineva la pacat sau ar putea leza pe altcineva si sa nu descriu niciodata un caracter care ar putea denatura idealurile personajelor cu care cititorul va face cunostinta în cartile mele" (Florence L. Barclay, despre opera sa)

Florence Louisa Charlesworth s-a nascut in Limpsfield, Surrey, Anglia, ca una dintre cele trei fice ale unui rector anglican. Una dintre surorile sale, Maud Ballington Booth, lider a armatei salvarii (Salvation Army) si co-fondator al Voluntarilor Americani (Volunteers of America).

Florence Charlesworth a scris in total unsprezece carti, incluzand si o carte non-fictiune, dincre care Mataniile a avut un extraordinar succes.


43.Anatole France-Ospataria la regina Pedaugue(330pag)



























































































































































































































12.00(2 volume)





















                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu